Sastāvdaļas
- 225 g pistāciju
- 20 g granulētā cukura
- 3 lielas olas (dzeltenumi atdalīti no baltumiem)
- 2 ēdamkarotes sarīvētas citrona miziņas
- 50 g kukurūzas miltu
- 1 tējkarote cepamā pulvera
- 1/2 tējkarotes sodas
- 1/4 tējkarotes sāls
Pagatavošana
- Cepeškrāsni sakarsē līdz ~ 180°C temperatūrai.
- Ietauko cepamo veidni.
- Pistācijas 30 sekundes blanšē vārošā ūdeni, nokāš, nosusina, noberž miziņas.
- Pistācijas un cukuru samaļ virtuves kombainā.
- Liek lielā bļodā, iemaisa olu dzeltenumus, citrona miziņu, kukurūzas miltus, cepamo pulveri, sodu un sali.
- Nelielā bļodā strauji saputo olu baltumus,iecilā mīklā.
- Mīklu pilda veidne.
- Cep 25-35 minūtes, līdz mīkla vairs nelīp pie tajā iedurta koka iesmiņa.
- Kūku 10 minūtes atdzesē veidnē, izņem un atdzesē pilnība.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!