Pistāciju kūka

Pistāciju kūka Foto: Pistāciju kūka

Sastāvdaļas

  • 225 g pistāciju
  • 20 g granulētā cukura
  • 3 lielas olas (dzeltenumi atdalīti no baltumiem)
  • 2 ēdamkarotes sarīvētas citrona miziņas
  • 50 g kukurūzas miltu
  • 1 tējkarote cepamā pulvera
  • 1/2 tējkarotes sodas
  • 1/4 tējkarotes sāls

Pagatavošana

  1. Cepeškrāsni sakarsē līdz ~ 180°C temperatūrai.
  2. Ietauko cepamo veidni.
  3. Pistācijas 30 sekundes blanšē vārošā ūdeni, nokāš, nosusina, noberž miziņas.
  4. Pistācijas un cukuru samaļ virtuves kombainā.
  5. Liek lielā bļodā, iemaisa olu dzeltenumus, citrona miziņu, kukurūzas miltus, cepamo pulveri, sodu un sali.
  6. Nelielā bļodā strauji saputo olu baltumus,iecilā mīklā.
  7. Mīklu pilda veidne.
  8. Cep 25-35 minūtes, līdz mīkla vairs nelīp pie tajā iedurta koka iesmiņa.
  9. Kūku 10 minūtes atdzesē veidnē, izņem un atdzesē pilnība.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes