Pildīta paprika ar gailenēm un sieru

Pildīta paprika ar gailenēm un sieru Foto: Pildīta paprika ar gailenēm un sieru

Sastāvdaļas

  • 8 paprikas
  • 250 g rīsu
  • 150 g Krievijas siera
  • 0,5 l gaileņu
  • saišķis dilles
  • 2 sīpoli
  • 100 ml tomātu mērces
  • eļļa cepšanai
  • sāls

Pagatavošana

  1. Noskalo rīsus un liek vārīties. Vāra 15 minūtes.
  2. Sagriež gailenes. Sēnes eļļā apcep.
  3. Sasmalcina sīpolus un apcep viegli zeltainus.
  4. Sieru sagriež kubiņos.
  5. Dilles smalki sakapā un pievieno rīsiem, kad tie gatavi un nedaudz atdzisuši.
  6. Pievieno rīsiem pārējās sastāvdaļas un pieber sāli pēc garšas.
  7. Paprikas nomazgā un nogriež tām pamatnes. Izņem sēklas un starpsienas.
  8. Pilda paprikās rīsu masu, piepildītajām paprikām uzliek pamatnes ar kātiņiem.
  9. Pannā ko var likt cepeškrāsnī, ielej tomātu mērci, jauktu vienādās daļās ar ūdeni, pieber sāli un, ja vēlas, arī citas savai gaumei atbilstošas garšvielas. Tad guļus saliek pildītās paprikas.
  10. Pannu liek kārtā cepeškrāsnī un 250 grādu temperatūrā cep aptuveni 30 minūtes.
  11. Gatavs paprikas izkārto uz šķīvja un pārlej ar cepešpannā burbuļojošo mērci.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes