Sastāvdaļas
- 8 paprikas
- 250 g rīsu
- 150 g Krievijas siera
- 0,5 l gaileņu
- saišķis dilles
- 2 sīpoli
- 100 ml tomātu mērces
- eļļa cepšanai
- sāls
Pagatavošana
- Noskalo rīsus un liek vārīties. Vāra 15 minūtes.
- Sagriež gailenes. Sēnes eļļā apcep.
- Sasmalcina sīpolus un apcep viegli zeltainus.
- Sieru sagriež kubiņos.
- Dilles smalki sakapā un pievieno rīsiem, kad tie gatavi un nedaudz atdzisuši.
- Pievieno rīsiem pārējās sastāvdaļas un pieber sāli pēc garšas.
- Paprikas nomazgā un nogriež tām pamatnes. Izņem sēklas un starpsienas.
- Pilda paprikās rīsu masu, piepildītajām paprikām uzliek pamatnes ar kātiņiem.
- Pannā ko var likt cepeškrāsnī, ielej tomātu mērci, jauktu vienādās daļās ar ūdeni, pieber sāli un, ja vēlas, arī citas savai gaumei atbilstošas garšvielas. Tad guļus saliek pildītās paprikas.
- Pannu liek kārtā cepeškrāsnī un 250 grādu temperatūrā cep aptuveni 30 minūtes.
- Gatavs paprikas izkārto uz šķīvja un pārlej ar cepešpannā burbuļojošo mērci.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!