Neceptā ķiršu – jogurta kūka

Neceptā ķiršu – jogurta kūka Foto: Neceptā ķiršu – jogurta kūka

Sastāvdaļas

  • 150 g smilšu mīklas cepumu
  • 125 g sviesta
  • 300 g krēmsiera
  • 150 g bezpiedevu jogurta
  • 100 g saldā krējuma
  • 2 ēdamkarotes citrona sulas
  • 10 g želatīna
  • 100 g cukura
  • vaniļas cukurs
  • ķiršu želeja
  • svaigi/saldēti ķirši

Pagatavošana

  1. Cepumus sasmalcina un sajauc ar izkausētu sviestu. Samaisa viendabīgā masā.
  2. Masu ieklāj 26 cm lielā kūkas formā, kas pārklāta ar cepamo papīru. Ievieto to ledusskapī uz 30 - 40 minūtēm.
  3. Želatīnu pārlej ar saldo krējumu un atstāj uzbriest uz 20 - 30 minūtēm. 
  4. Tad to ūdens peldē izkausē, bet neuzvāra (!).
  5. Krēmsieru sajauc ar jogurtu, cukuru, citrona sulu un vaniļas cukuru viendabīgā masā.
  6. Tad, šaurā strūklā lejot, jogurta masai pievieno želatīnu, nepārtraukti maisot.
  7. Masu pārlej pār cepumu pamatni un nolīdzina tās virsmu. Pārklāj pār to ķiršus.
  8. Ķiršu želeju pagatavo pēc uz paciņas dotajām instrukcijām un pārlej pār ķiršu kārtu.
  9. Kūku ievieto ledusskapī uz 4 - 6 stundām.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes