Sastāvdaļas
- 150 g smilšu mīklas cepumu
- 125 g sviesta
- 300 g krēmsiera
- 150 g bezpiedevu jogurta
- 100 g saldā krējuma
- 2 ēdamkarotes citrona sulas
- 10 g želatīna
- 100 g cukura
- vaniļas cukurs
- ķiršu želeja
- svaigi/saldēti ķirši
Pagatavošana
- Cepumus sasmalcina un sajauc ar izkausētu sviestu. Samaisa viendabīgā masā.
- Masu ieklāj 26 cm lielā kūkas formā, kas pārklāta ar cepamo papīru. Ievieto to ledusskapī uz 30 - 40 minūtēm.
- Želatīnu pārlej ar saldo krējumu un atstāj uzbriest uz 20 - 30 minūtēm.
- Tad to ūdens peldē izkausē, bet neuzvāra (!).
- Krēmsieru sajauc ar jogurtu, cukuru, citrona sulu un vaniļas cukuru viendabīgā masā.
- Tad, šaurā strūklā lejot, jogurta masai pievieno želatīnu, nepārtraukti maisot.
- Masu pārlej pār cepumu pamatni un nolīdzina tās virsmu. Pārklāj pār to ķiršus.
- Ķiršu želeju pagatavo pēc uz paciņas dotajām instrukcijām un pārlej pār ķiršu kārtu.
- Kūku ievieto ledusskapī uz 4 - 6 stundām.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!