Sastāvdaļas
- 3 ēdamkarotes medus
- 150 ml verdoša ūdens
- 15 g želatīna
- 100 g jogurta
- 40 g turku zirņu
- 150 g upeņu
Pagatavošana
- Kūkas pamatnei izmanto turku zirņus - tos iemērc uz nakti un izvāra gatavus.
- Vārītajiem turku zirņiem pievieno 1 ēdamkaroti medus un sasmalcina blenderī.
- Veidnē ieklāj foliju vai cepamo papīru, liek turku zirņu maisījumu un sablīvē.
- Upenes pārlej ar verdošu ūdeni un uzvāra.
- 100 ml upeņu novārījuma izspiež caur marli, pievieno 1 ēdamkaroti medus, samaisa un liek ledusskapī.
- Atlikušo upeņu novārījumu sakuļ blenderī, pievieno 1 ēdamkaroti medus un 10 gramus želatīna, atstāj uz 45 minūtēm.
- Upeņu maisījumu ar želatīnu karsē, kamēr želatīns izkūst, nedrīkst uzvārīt!
- Pievieno jogurtu, samaisa, maisījumu lej veidnē, liek ledusskapī uz 2-3 stundām, vai uz nakti.
- Ledusskapī ielikto upeņu novārījumu izņem, izmaisa tajā 5 gramus želatīna un atstāj uzbriest 45 minūtes.
- Tad novārījumu uzkarsē, kamēr želatīns ir izšķīdis.
- Novārījumu pārlej sastingušajai jogurta masai un liek ledusskapī, lai kūka pilnībā sastingst.
- Pirms pasniegšanas, kūku rotā ar ogām.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!