Mandeļu kūka ar zemenēm

Mandeļu kūka ar zemenēm Foto: Mandeļu kūka ar zemenēm

Sastāvdaļas

  • 170 g kviešu miltu
  • 3 ēdamkarotes pūdercukura
  • 25 g margarīna vai sviesta
  • 1 ola

Pildījumam:

  • 150 g maltu mandeļu
  • 150 g margarīna vai sviesta
  • 130 g cukura
  • 1 ola

Pasniegšanai:

  • 500 g zemeņu vai citu ogu vai augļu

Pagatavošana

  1. Mīklas sastāv daļas samaisa, uz 30 minūtēm ievieto ledusskapī.
  2. Taukvielas un cukuru saputo baltās, stingrās putās, pievieno olu un mandeles.
  3. Mīklu liek kūkas veidnē ar noņemamām malām.
  4. Lai mīkla nenotecētu, to no iekšpuses piespiež pie veidnes malām ar alumīnija folijas strēmeli.
  5. Kūkas pamatni cep ~ 225°C temperatūrā 10 minūtes.
  6. Noņem foliju, pilda ar mandeļu maisījum.
  7. Cep ~ 175°C temperatūrā 30 minūtes, līdz pildījums sabiezējis.
  8. Rotā ar ogām vai augļiem.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes