Sastāvdaļas
- 300 g miltu
- 130 g sviesta
- 100 g cukura
- 750 ml piena
Pildījums:
- 150 g cukura
- 100 g sviesta (auksta)
- 250 g biezpiena ( 9% )
- 1 ola
- 150 g mannas putraimi
- 150 g magoņu sēklau
Pagatavošana
- Miltus sajauc ar sviestu un cukuru, veidojot drupatas.
- 2/3 no drupatām ieklāj ietaukotā 24 cm lielā kūkas formas pamatnē un rūpīgi piespiež, liek ledusskapī līdz nepieciešams.
- Vidēja izmēra grāpī ielej pienu, cukuru un sviestu, kas paredzēts pildījumam, karsē līdz vārīšanās temperatūrai.
- Tad pievieno magones un mannas putraimus, rūpīgi samaisa ar koka karoti un ļauj nostāvēties aptuveni 10 minūtes.
- Ar elektrisko putotāju sakuļ biezpienu ar olu un pievieno to magoņu masai.
- Rūpīgi visu samaisa līdz viendabīgai masai un klāj pildījumu virs atdzesētās mīklas.
- Pārkaisa ar atlikušajām drupatām un liek cepties 180°C temperatūrā aptuveni 1 stundu.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!