Kūka ar iebiezināto pienu un putukrējumu

Kūka ar iebiezināto pienu un putukrējumu Foto: Kūka ar iebiezināto pienu un putukrējumu

Sastāvdaļas

Biskvītam:

  • 6 olas
  • 1 glāze cukura
  • 1 glāze miltu
  • cepamais pulveris

Krēmam:

  • 500 ml saldā krējuma
  • 1 bundžiņa kondensētā piena
  • 200 ml piena
  • 2 ēdamkarotes želatīna

Pagatavošana

  1. Olas saputo ar cukuru, pievieno miltus un cepamo pulveri, rūpīgi sajauc.
  2. Ieklāj mīklu formā un cep 180° C 20 - 25 minūtes.
  3. Kad biskvīts gatavs, atdzesē to un horizontāli sagriež 2 - 3 kārtās.
  4. Krēms: želatīnu sajauc ar pienu un atstāj uzbriest 10 minūtes.
  5. Ar elektrisko putotāju sakuļ saldo krējumu un kondensēto pienu.
  6. Uzbriedināto želatīnu ielej nelielā katliņā un izkausē, pievieno putukrējuma masai un nedaudz sakuļ.
  7. Pamata biskvīta kārtu liek uz servējamā šķīvja un piesūcina ar kafiju.
  8. Pārklāj ar 1/2 krēma daudzumu, liek pāri nākamo kārtu un kūku pārziež ar atlikušo krēma daudzumu.
  9. Dekorē pēc pašu gaumes un ievieto ledusskapī uz 3 stundām.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes