Sastāvdaļas
Porciju skaits – 4
- 4 gab. lasis
- 0.5 ēd.k. olīveļļa
- 1 ēd.k. Santa Maria citronpipari bez pievienota sāls
- 3 gab. svaigi diļļu kātiņi
Citronpiparu mērce:
- 2 tējk. Santa Maria citronpipari bez pievienota sāls
- 200 ml skābais krējums
Piedevas:
- 200 g cukurzirņi
- 1 ēd.k. sviests
Pagatavošana
- Uzkarsē krāsni līdz 200°C. Iezied lasi ar olīveļļu un liec cepamtraukā. Pārkaisi lasi ar citronpipariem bez pievienota sāls un cep krāsnī aptuveni 10 minūtes. Rotā ar svaigām dillēm.
- Liec citronpiparu mērces sastāvdaļas bļodā un labi samaisi.
- Piepildi ⅔ katla ar ūdeni, uzvāri. Liec cukurzirņus verdošajā ūdenī un vāri 1 minūti.
- Nokās, samaisi ar sviestu un pasniedz bļodā.
- Pasniedz kopā ar vārītiem kartupeļiem un citronu daiviņām.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!