Sastāvdaļas
- 2 bundžiņas kondensētā piena
- 6 olas
- 280 g miltu
- 1 tējkarote cepamā pulvera
- 110 g sviesta (izkausēts)
- 1/4 tējkarotes sāls
- 1 tējkarote vaniļas ekstrakta
- 1 tējkarote citrona miziņu
- 40 g pūdercukura (garnējumam)
- 2 tējkarotes citrona miziņu (garnējumam)
Pagatavošana
- Uzsilda cepeškrāsni līdz 180°C temperatūrai. Ietauko kūkas formu ar sviestu un nedaudz miltiem.
- Dziļā bļodā ar elektrisko putotāju sakuļ olas, tad pakāpeniski pievieno kondensēto pienu un kuļ līdz masa ir viendabīga ar dzeltenīgu nokrāsu. Pievieno izkausēto sviestu un sāli, visu rūpīgi sakuļ.
- Tad masai pievieno miltus, cepamo pulveri, citrona miziņas un vaniļas ekstraktu - visu rūpīgi samaisa.
- Iegūto masu ielej iepriekš sagatavotajā kūkas formā un cep aptuveni 60 minūtes vai līdz kūkai ir zeltaina nokrāsa.
- Kad kūka gatava, izņem to no cepeškrāsns un ļauj atdzesēties aptuveni 5 minūtes. Uzmanīgi to izņem no formas un uzliek uz servējamā šķīvja.
- Dekorē ar pūdercukuru un citrona miziņām.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!