Sastāvdaļas
- 250 g sviesta
- 250 g cukura
- 2 olas
- 2 olu dzeltenumi
- 75 ml gaišā ruma
- 600 g miltu
- 800 g ķiršu
- 50 g maltu mandeļu
Pagatavošana
- Izkausētu sviestu sakuļ ar cukuru - gaisīgā, gaišā masā.
- Masai pievieno olas,olu dzeltenumus, rumu, sakuļ viendabīgā konsistencē.
- Olu un ruma masai pievieno izsijātus miltus, ātri sakuļ mīklu, tai jābūt elastīgai.
- Mīklu ietin pārtikas plēvē, un liek ledusskapī uz 40 minūtēm.
- Ķiršus nomazgā un izņem kauliņus.
- Mīklu sadala divās daļās - 2/3 mīklas izrullē, uz miltiem nokaisītas darba virsmas, un liek ieeļļotā veidnē.
- Mīklai uzkaisa nedaudz maltu mandeļu un virsū liek ķiršus.
- Izrullē atlikušo mīklu, un liek virsū ķiršiem.
- No mīklas pārpalikumiem var izveidot rotājumus pīrāgam - bumbiņas vai izspiest formiņas.
- Uzkarsē krāsni līdz 180 grādu temperatūrai. Cep vienu stundu.
- Pirms pasniegšanas pīrāgu atdzesē, tikai tad sagriež.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!