Sastāvdaļas
Biskvītam:
- 1 bundža iebiezinātā piena
- 2 olas
- 10 g cepamā pulvera
- 1 glāze miltu
- 50 g cukura
Krēmam:
- 500 ml saldā krējuma
- 1/2 glāze cukura
Glazūrai:
- 1/2 glāze piena
- 200 g tumšās šokolādes
Pagatavošana
- Olu baltumus atdala no olu dzeltenumiem. Olu baltumus un cukuru saputo ar elektrisko putotāju.
- Atsevišķā traukā saputo olu dzeltenumus un iebiezināto pienu, pievieno cepamo pulveri un miltus.
- Saputotos olu baltumus rūpīgi iemaisa olu dzeltenumu masā. Mīklai jābūt nedaudz biezākai kā pankūku mīkla.
- 1 ēdamkaroti mīklas ieklāj 18 cm lielā kūkas formā, kas pārklāta ar viegli ietaukot cepamo papīru.
- Cep 5 minūtes 200°C temperatūrā. Tā izcept visus biskvītus.
- Krēms: Ar elektrisko putotāju saputo saldo krējumu un cukuru.
- Krēmu klāj starp katru no biskvītiem, izņemot augšējo.
- Glazūra: Nelielā katliņā uzsilda pienu un izkausē tajā šokolādi.
- Pārklāj glazūru pār tortes virsmu un malām. Dekorē pēc pašu gaumes.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!