Iebiezinātā piena torte ar saldo krējumu

Iebiezinātā piena torte ar saldo krējumu Foto: Iebiezinātā piena torte ar saldo krējumu

Sastāvdaļas

Biskvītam:
  • 1 bundža iebiezinātā piena
  • 2 olas
  • 10 g cepamā pulvera
  • 1 glāze miltu
  • 50 g cukura
Krēmam:
  • 500 ml saldā krējuma
  • 1/2 glāze cukura
Glazūrai:
  • 1/2 glāze piena
  • 200 g tumšās šokolādes

Pagatavošana

  1. Olu baltumus atdala no olu dzeltenumiem. Olu baltumus un cukuru saputo ar elektrisko putotāju.
  2. Atsevišķā traukā saputo olu dzeltenumus un iebiezināto pienu, pievieno cepamo pulveri un miltus.
  3. Saputotos olu baltumus rūpīgi iemaisa olu dzeltenumu masā. Mīklai jābūt nedaudz biezākai kā pankūku mīkla.
  4. 1 ēdamkaroti mīklas ieklāj 18 cm lielā kūkas formā, kas pārklāta ar viegli ietaukot cepamo papīru.
  5. Cep 5 minūtes 200°C temperatūrā. Tā izcept visus biskvītus.
  6. Krēms: Ar elektrisko putotāju saputo saldo krējumu un cukuru.
  7. Krēmu klāj starp katru no biskvītiem, izņemot augšējo.
  8. Glazūra: Nelielā katliņā uzsilda pienu un izkausē tajā šokolādi.
  9. Pārklāj glazūru pār tortes virsmu un malām. Dekorē pēc pašu gaumes.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes