Sastāvdaļas
- 1 ola
- 180 ml kefīra
- 1 glāze miltu
- 1 tējkarote cepamā pulvera
- 1/4 tējkarotes sāls
- 2 ēdamkarotes cukura
- 1 liels, nomizots, rupji sarīvēts ābols
- augu eļļa cepšanai
- pūdercukurs pārkaisīšanai
Pagatavošana
- Olu sakuļ ar kefīru.
- Atsevišķi samaisa miltus, cepamo pulveri, sāli un cukuru.
- Sakulto olu samaisa ar miltu maisījumu, pievieno sarīvēto ābolu, vēlreiz samaisa.
- Uzkarsē pannu, uzlej plānu eļļas kārtiņu, samazina uguni.
- Ar ēdamkaroti mīklu liek pannā, mazliet piespiež, izveido plācenīšus.
- Cep, kamēr parādās zeltaini-brūna garoziņa, apgriež plāceņus otrādi un turpina cept 2-3 minūtes.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!