Dievīgā torte

Dievīgā torte Foto: Dievīgā torte

Sastāvdaļas

  • 500-550 g miltu
  • 200 g cukura
  • 2 olas
  • 100 g medus
  • 100 g sviesta
  • 2 tējkarotes soda
  • 400 g iebiezināta vārītā piena
  • 200 g sviesta krēmam

Pagatavošana

  1. Olas sakuļ ar cukuru.
  2. 100 gramus sviesta samaisa ar medu, izkausē, pievieno sodu, karsē, kamēr karamelizējas.
  3. Katlu noņem no uguns, maisa minūti.
  4. Pievieno sakultās olas, samaisa, pievieno miltus, samīca mīklu.
  5. Mīklu sadala 6 daļās, katru daļu izrullē aplī.
  6. Cep biskvītus 170°C temperatūrā, 3-4 minūtes.
  7. Izcep 6 biskvītus, maliņas apgriež, atgriezumus noliek malā.
  8. Gatavus, mazliet atdzesētus biskvītus pārklāj ar drānu.
  9. Gatavo krēmu - iebiezināto pienu sakuļ ar 200 gramiem sviesta, sakuļ viendabīgā masā.
  10. Biskvītu atgriezumus sasmalcina blenderī.
  11. Biskvītus noziež ar krēmu, torti pārkaisa ar biskvīta drupačām.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes