Sastāvdaļas
- 4 olas
- 240 g cukura
- 80 g miltu
- 1/2 tējkarotes vaniļas ekstrakta
- 250 g biezpiena (5-9% tauku)
- 500 ml saldā krējuma (30-33% tauku)
- 10 g želatīna
- 200 g melleņu (svaigu)
- 150 g zileņu (svaigu)
- 40 g vaniļas pūdercukura
Pagatavošana
- Atdala olu dzeltenumus no olbaltumiem. Olbaltumus liek ledusskapī.
- Olu dzeltenumiem pievieno četras ēdamkarotes silta ūdens, sakuļ ar mikseri 2-3 minūtes gaisīgās putās.
- Pievieno pusi cukura un turpina kult, kamēr cukurs izkūst, pagaidām noliek malā.
- Olbaltumus izņem no ledusskapja,sakuļ ar mikseri, sākumā nelielā ātrumā, tad ātrumu palielina - 3-4 minūtes, pakāpeniski pievieno atlikušo cukuru un kuļ, kamēr cukurs izkūst. Bļodā ar olu dzeltenumiem, ber izsijātus miltus, sakuļ nelielā ātrumā,pievieno olbaltumus - sakuļ.
- Uzkarsē krāsni līdz 180°C temperatūrai. Mīklu lej ieeļļotā veidnē. Cep 30 minūtes.
- Biskvītu atdzesē, sagriež divās daļās, un atstāj uz pāris stundām, vai labāk uz nakti.
- Biezpienu sakuļ ar divām ēdamkarotēm cukura, pāris minūtes patur un vēlreiz sakuļ.
- Saldo krējumu lej dziļā traukā un sakuļ ledaina ūdens peldē (bļodu ar saldo krējumu liek ledainā ūdenī).
- Pusi paciņas želatīna uzbriedina - 2 ēdamkarotes auksta vārīta ūdens sajauc ar želatīnu, patur 10 minūtes.
- Želatīnu lej mazā katliņā un uz lēnas uguns uzkarsē (nedrīkst uzvārīt), atdzesē.
- Daļu sakulto saldo krējumu sajauc ar biezpienu un atdzesēto želatīnu.
- Mellenes un zilenes nomazgā un nosusina ar papīra dvieli. Saldā krējuma un biezpiena maisījumā uzmanīgi iemaisa ogas, tā, lai tās neizšķīst.
- Veidnē ar noņemamām malām liek vienu biskvītu, uz tā liek saldā krējuma un biezpiena maisījumu, izlīdzina, un virsū liek otru biskvītu.
- Torti liek ledusskapī uz pāris stundām, tad izņem no ledusskapja un noņem veidnes malas.
- Uzbriedina atlikušo želatīnu - pusei paciņas želatīna pievieno trīs ēdamkarotes auksta vārīta ūdens, patur 10 minūtes, karsē katliņā uz lēnas uguns.
- Želatīnam pievieno divas ēdamkarotes pūdercukura, samaisa, atdzesē.
- Atdzesētu želatīnu samaisa ar atlikušo sakulto saldo krējumu. Maisījumu uzklāj tortes virsmai, rotā ar ogu kaudzīti.
- Torti patur ledusskapī, līdz pasniegšanai.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!