Sastāvdaļas
- 1 kg nelielu gurķu
- 4-5 ķiploka daiviņas
- 1/2 čili pipara pāksts
- 1 liels diļļu saišķis
- 6 ēdamkarotes rupjās sāls
Pagatavošana
- Gurķus nomazgā, nogriež galiņus.
- Čili pipara pāksti nomazgā, izņem sēklas, sagriež plānos salmiņos.
- Burkā liek 2/3 sakapātu diļļu, šķēlītēs sagrieztu ķiploka daiviņu,blīvi liek gurķus.
- Gurķiem uzber čili pipara salmiņus, ķiploka šķēlītes, liek atkal gurķus, kurus atkal pārkaisa ar čili pipara salmiņiem, ķiploka šķēlītēm un atlikušajām dillēm.
- Virsū dillēm ber sāli, burkai uzliek vāku un to sakrata.
- Katlā uzvāra ūdeni, pārlej gurķiem, patur pāris minūšu.
- Pēc pāris minūtēm, ūdeni nolej, atkal katlā uzvāra un pārlej gurķiem.
- Burkai uzliek šķīvi, uz kura uzliek nelielu slogu, tur istabas temperatūrā 2 dienas.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!