Ar plūmē un āboliem pildīta cūkas fileja

Ar plūmē un āboliem pildīta cūkas fileja Foto: Ar plūmē un āboliem pildīta cūkas fileja

Sastāvdaļas

  • 1 porcija cūkas filejas
  • 1 ābols
  • 50 g žāvētu melno plūmju bez kauliņiem
  • 1 - 2 ēdamkarotes sviesta vai margarīna
  • ½ glāzes saldā krējuma
  • 1 glāze ūdens vai buljona
  • ciete
  • sāls pēc garšas

Pagatavošana

  1. Fileju sagriež gabaliņos, izdauza ar gaļas āmuriņu, filejai virsū uzliek izmērcētas melnās plūmes un plānās daiviņās sagrieztus ābolus.
  2. Sagatavoto gaļu saritina ruletes veidā gaļās sloksnītes garumā un aptin ar diegu.
  3. Ruleti apcep stipri sakarsētos taukos, pēc tam uzber sāli, pielej ūdeni un sautē, līdz gaļa kļūst mīksta.
  4. Cieti izšķīdina saldā krējumā un pielej mērcei.
  5. Ruletei noņem diegu, sagriež 1 ½ - 2 cm biezās šķēlītēs, pārlej ar mērci un pasniedz ar kartupeļiem vai irdeniem vārītiem rīsiem.

Recepte domāta 2 - 4 porcijām.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes