Sastāvdaļas
- 1 porcija cūkas filejas
- 1 ābols
- 50 g žāvētu melno plūmju bez kauliņiem
- 1 - 2 ēdamkarotes sviesta vai margarīna
- ½ glāzes saldā krējuma
- 1 glāze ūdens vai buljona
- ciete
- sāls pēc garšas
Pagatavošana
- Fileju sagriež gabaliņos, izdauza ar gaļas āmuriņu, filejai virsū uzliek izmērcētas melnās plūmes un plānās daiviņās sagrieztus ābolus.
- Sagatavoto gaļu saritina ruletes veidā gaļās sloksnītes garumā un aptin ar diegu.
- Ruleti apcep stipri sakarsētos taukos, pēc tam uzber sāli, pielej ūdeni un sautē, līdz gaļa kļūst mīksta.
- Cieti izšķīdina saldā krējumā un pielej mērcei.
- Ruletei noņem diegu, sagriež 1 ½ - 2 cm biezās šķēlītēs, pārlej ar mērci un pasniedz ar kartupeļiem vai irdeniem vārītiem rīsiem.
Recepte domāta 2 - 4 porcijām.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!