Apelsīnu sukādes dekorēšanai tortēm un kūkām

Apelsīnu sukādes dekorēšanai tortēm un kūkām Foto: Apelsīnu sukādes dekorēšanai tortēm un kūkām

Sastāvdaļas

  • 4 apelsīni
  • 2 1/2 glāzes cukura
  • 2 1/2 glāzes ūdens

Pagatavošana

  1. Rūpīgi nomazgā apelsīnus un vertikāli nomizo to.
  2. Nomizo balto mizu un sagriež apelsīna virsējo mizu garenās strēmelēs.
  3. Strēmeles liek mērcēties aukstā ūdenī aptuveni 2 stundas.
  4. Nelielā katliņā ielej ūdeni un cukuru, karsē līdz cukurs izkusis.
  5. Ieber miziņu strēmeles sīrupā un, uzliekto vāku, vāra 30 minūtes.
  6. Pēc tam nogaršo, vai apmierina sukāžu mīkstums. Ja nepieciešams pavāra vēl nedaudz.
  7. Sīrupu nolej un apelsīnu miziņu strēmeles uzliek pār cukuru, kurš pārbērts uz cepamā papīra un izžāvē.
  8. Žāvētas sukādes tur noslēgtā traukā un var izmantot kā dekorāciju tortēm un kūkām, kā arī uzkodām vai našķim.
  9. Tās var arī ne tikai apviļāt cukurā, bet arī iemērcēt kausētā šokolādē.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes