Sastāvdaļas
- 200 g aknu
- 50 g žāvēta caurauguša speķa
- 200 g kartupeļu
- 1 burkāns
- 1 sīpols
- sāls
- 1 tējkarote miltu
- saldais krējums
Pagatavošana
- Žāvēto speķi sagriež mazos gabaliņos, sīpolu sakapā, burkānu sarīvē. Visu liek pannā un apcep.
- Pavieno gabaliņos sagrieztas aknas, pārkaisa ar miltiem un turpina cept, līdz aknas apbrūnē.
- Visu liek katlā ūdenī, kura jau 5 minūtes vārījušies kartupeļi.
- Pieber sāli pēc garšas. Zupu vāra tik ilgi, līdz kartupeļi un aknas ir mīkstas.
- Pasniedzot pielej saldo krējumu.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!