Sastāvdaļas
- vistas fileja
- 1 ēdamkarote augu eļļas
- 2 ēdamkarotes medus
- 1 laima sula
- sāls
- 5 ķiploka daiviņas
- 1 l svaigi spiestas apelsīnu sulas
- 4 tējkarotes cukurniedru cukura
- 2 tējkarotes sviesta
Pagatavošana
- Bļodā samaisa augu eļļu, medu, laima sulu, sakapātus ķiplokus, sāli.
- Vistas fileju sagriež sloksnītēs, noziež ar medus maisījumu.
- Bļodu ar gaļu atstāj ledusskapī uz 2 stundām, ik pa brīdim apmaisot.
- Pēc tam gaļu var cept pannā, krāsnī vai uz grila, ik pa brīdim apgrozot, kamēr tā kļūst zeltaina.
- Gatavo apelsīnu mērci - apelsīnu sulu karsē uz vidējas uguns, pievieno cukurniedru cukuru, sviestu.
- Pēc garšas pievieno sāli un piparus.
- Mērci, maisot karsē.
- Atdziestot, mērce mazliet sabiezē, tādēļ, to pasniedz siltu, kopā ar gaļu.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!