Vērtīgi padomi - Ja vāri buljonu

Vērtīgi padomi - Ja vāri buljonu Foto: Vērtīgi padomi - Ja vāri buljonu

Ietaupīsi laiku, ja garšaugus un kauliņus sagatavosi jau iepriekš. Zupai paredzētos zaļumus, burkāna, pētersīļa vai selerijas sakni notīri, sagriez un kopā ar buljona kauliņiem nelielās porcijās sasaldē. Pēc tam tikai atliek izņem no saldētavas vajadzīgo daudzumu, likt verdošā ūdenī un vārīt.

Vēl buljonam ļoti labi noder cieti sieri - tiem ir patīkama pikanta garša, un pat no neliela gabaliņa zupā vai buljonā rodas aromātiska nots un sāļums. Ja cietos sierus ēd bieži, miziņas un atgriezumus vari likt kādā bļodiņā vai traukā ar vāku un turēt ledusskapī. Izmanto pēc vajadzības.

Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes