Vārītas gaļas veltnīši

Vārītas gaļas veltnīši Foto: Vārītas gaļas veltnīši

Sastāvdaļas

  • 500 g vārītas liellopu gaļas
  • 100 g žāvēta speķa
  • 5 ķilavu daiviņas
  • 2 ēdamkarotes skābā krējuma
  • 2 olas
  • 2 ēdamkarotes sasmalcinātu pētersīļu zaļumu
  • 1 sīpols
  • 1 ēdamkarote sviesta
  • sāls
  • pipari
  • rīvmaize
  • tauki

Pagatavošana

  1. Gaļu trīs reizes samaļ.
  2. Pēdējo reizi maļ kopā ar ķilavu filejām un sviestā apceptu, sasmalcinātu sīpolu.
  3. Gaļas masai pievieno krējumu, zaļumus, olu dzeltenumus, sāli piparus.
  4. No gaļas masas izveido mazus veltnīšus, apviļā pussakultos olu baltumos un rīvmaizē, cep sakarsētos taukos brūnus.
  5. Pasniedz ar tomātu mērci un salātiem.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes