Sastāvdaļas
- 460 g graudainā biezpiena
- 1 ola
- 5 ēdamkarotes miltu
- 2/3 glāzes rozīņu
- 2 tējkarotes vaniļas cukura
- 1 ēdamkarote cukura
- 20 g sviesta cepšanai
Pagatavošana
- Biezpienu izberž caur sietu.
- Biezpienam pievieno olu, rozīnes, 2 ēdamkarotes miltu, vaniļas cukuru, cukuru - sakuļ viendabīgā masā.
- Ja biezpiens ir diezgan skābs, cukurs jāliek vairāk.
- Ar mitrām rokām no biezpiena mīklas veido bumbiņas, saspiež plācenīšus.
- Katru plācenīti apviļā atlikušajos miltos.
- Pannā izkausē sviestu, cep plācenīšus zeltainus no vienas puses, apgriež otrādi, un cep zeltainus no otras puses.
- Plācenīšus pasniedz ar skābo krējumu, ievārījumu, medu vai kļavu sīrupu.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!