Sastāvdaļas
- 200 g „Selgas” cepumu
- 150 g margarīna
- 200 g avenes
- 200 g meža zemenes
- 200 g saldā krējuma
- 400 g cukura
- 1 paciņa želatīna
Pagatavošana
- „Selgas” cepumus sablenderē, pievieno atkausētu margarīnu, samīca viendabīgu masu un liek tortes formā (kā tortes pamatni), tad uz pusstundu ledusskapī.
- Pa to laiku gatavo krēmu: saputo saldo krējumu putukrējumā ar cukuru, pievieno izkausētu želatīnu (daļu no tā atstāj neizkausētu želejai), pievieno sacukurotas avenes un visu izmaisu.
- Krēmu lej virs tortes pamatni, gatavo želeju no sacukurotām meža zemenēm-zemenēm pievieno atkausētu želatīnu un pārlej krēmam.
- Lieku ledusskapī uz 12 stundām, ai viss sastingst (ziemā šī recepte ir gards našķis!).
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!