Sastāvdaļas
- 30 g lielo gliemezīšu makaronu (izvārītu pēc instrukcijas)
- 2 glāzes Marinara mērces (var aizstāt ar jebkuru sarkanu mērci)
- 200 g rikottas siera
- 200 g biezpiena
- 200 g saldētu spinātu (sasmalcinātu)
- sāls, pipari pēc garšas
- 200 g rīvēta mocarellas siera
- 100 g rīvēta parmezāna siera
- baziliks rotāšanai
Pagatavošana
- Cepeškrāsni uzkarsē līdz 200°C temperatūrai.
- Blenderī sajauc rikottas sieru, biezpienu, spinātus, sāli un piparus līdz viendabīgai masai.
- Cepamajā traukā lej Marinara mērci.
- Katru gliemezīti piepilda ar biezpiena - spinātu masu un viegli iegremdē mērcē. Ar karotīti vēl katru aplej ar mērci.
- Pārkaisa ar mocerellas sieru.
- Cep 20 minūtes, līdz siers apbrūnē.
- Izņem no cepeškrāsns un pārkaisa parmezāna sieru un svaigu baziliku.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!