Mazkaloriju šokolādes kūka

Mazkaloriju šokolādes kūka Foto: Mazkaloriju šokolādes kūka

Sastāvdaļas

  • 250 g rūgtās šokolādes
  • 5 olas (L izmēra)
  • šķipsniņa sāls

Pagatavošana

  1. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 250°C temperatūrai un 15 cm lielu kūkas formu pārklāj ar viegli ietaukotu cepamo papīru.
  2. 2/3 šokolādes sasmalcina nelielos gabaliņos un izkausē ūdens peldē.
  3. Atdala olu baltumus no dzeltenumiem. Dzeltenumus ar elektrisko putotāju saputo un pievieno izkausētajai šokolādei.
  4. Tad ar elektrisko putotāju saputo olu baltumus un šķipsniņu sāls stingrā masā un uzmanīgi iecilā šokolādes masā.
  5. Mīklu ieklāj iepriekš sagatavotajā kūkas formā un cep ne vairāk, ne mazāk kā 8 minūtes!
  6. Kad kūka gatava, izņem to no krāsns, atdzesē 30 minūtes, tad ievieto ledusskapī uz nakti.
  7. Nākamajā dienā izkausē atlikušo šokolādi ūdens peldē un pārklāj ar to kūkas virsmu.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes