Sastāvdaļas
- 250 g rūgtās šokolādes
- 5 olas (L izmēra)
- šķipsniņa sāls
Pagatavošana
- Uzkarsē cepeškrāsni līdz 250°C temperatūrai un 15 cm lielu kūkas formu pārklāj ar viegli ietaukotu cepamo papīru.
- 2/3 šokolādes sasmalcina nelielos gabaliņos un izkausē ūdens peldē.
- Atdala olu baltumus no dzeltenumiem. Dzeltenumus ar elektrisko putotāju saputo un pievieno izkausētajai šokolādei.
- Tad ar elektrisko putotāju saputo olu baltumus un šķipsniņu sāls stingrā masā un uzmanīgi iecilā šokolādes masā.
- Mīklu ieklāj iepriekš sagatavotajā kūkas formā un cep ne vairāk, ne mazāk kā 8 minūtes!
- Kad kūka gatava, izņem to no krāsns, atdzesē 30 minūtes, tad ievieto ledusskapī uz nakti.
- Nākamajā dienā izkausē atlikušo šokolādi ūdens peldē un pārklāj ar to kūkas virsmu.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!