Sastāvdaļas
- 110 g pūdercukura
- 125 ml ūdens
- 2 ēdamkarotes laima sulas
- 800 g mango
- 1 olu baltums (viegli sakults)
- 1 l vaniļas saldējuma
Pagatavošana
- Nelielā katliņā vāra ūdeni un pūdercukuru, bet nedrīkst uzvārīt. Turpina līdz cukurs pilnībā izkusis.
- Tad pievieno laima sulu un uzvāra sīrupu, turpina apmēram 5 minūtes, tad novieto atdzesēties.
- Nomizotus mango sablenderē ar blenderi vai virtuve kombainā līdz iegūst biezenim līdzīgu masu.
- Tad pievieno iepriekš pagatavoto laima sīrupu un viegli sakulto olu baltumu, visu rūpīgi samaisa.
- Iegūto masu ielej saldējuma mašīnā vai arī, ja tādas nav, ielej masu aukstumizturīgā traukā un liek saldētavā uz pāris stundām.
- Tad sagriež to gabaliņos un atkal sablenderē.
- 22 cm lielas kūkas formas pamatni pārklāj ar cepamo papīru.
- Ieklāj pusi no mango sorbeta masas kūkas formā un virsmu nolīdzina. Ievieto saldētavā uz 1 stundu. (atlikušo sorbetu tur saldētavā)
- Tikmēr vaniļas saldējumu ieliek ledusskapī, lai tas kļūtu mīkstāks.
- Tad pusi no vaniļas saldējuma pārklāj pār mango sorbeta kārtu un ievieto saldētavā līdz sastingst.
- Tāpat atkārto atlikušās divas kārtas, atkārtoti sablenderējot mango sorbetu, lai tas pirms uzklāšanas būtu mīksts un pirms katras nākamās kārtas uzlikšanas ieliek kūku saldētavā.
- Pirms pasniegšanas, ar siltu dvielīti pārbrauc gar kūkas formas malām, lai būtu vieglāk izņemt no tās.
- Kūku var dekorēt ar karamelizētām laima šķēlītēm.
- Laima šķēlīšu karamelizēšana: Nelielā katliņā sajauc 110 g pūdercukura un 125 ml ūdens un vāra līdz cukurs pilnībā izkusis.
- Iegūtajā sīrupā ieliek plāni sagrieztas laima šķēlītes un atstāj uz pāris minūtēm.
- Tad izņem tās un ļauj apžūt uz dēlīša.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!