Sastāvdaļas
- 100 g mandeļu
- 60 g pūdercukura
- 2 olu baltumi
- 1 l svaigu aveņu vai 400 g saldētu aveņu
Želejai:
- 1/2 ēdamkarotes želatīna pulvera
- 1 ēdamkarote cukura
- 100 g ūdens
- 200 g baltvīna
Pagatavošana
- Ja nepieciešams, notīra un sasmalcina mandeles, sajauc ar pūdercukuru.
- Olu baltumus saputo stingrās putās un uzmanīgi iecilā mandeļu un cukura maisījumā.
- Mīklu liek apaļā ietaukota veidnē ar noņemamām malām.
- Kūkas pamatu cep cepeškrāsnī ~ 200°C temperatūrā 20 minūtes.
- Kūku atdzesē.
- Želatīnam uzlej nedaudz ūdens un atstāj uz 10 minūtē.
- Samaisa cukuru, ūdeni un baltvīnu.
- Maisa, līdz cukurs ir izšķīdis.
- No želatīna nolej lieko ūdeni, izkausē to mērenā temperatūrā uz plīts vai mikroviļņu krāsnī 30 sekundes.
- Izkausēto želatīnu pamazām pielej vīna maisījumam un pagaida līdz tas nedaudz saželē.
- Kūkas pamatu noklāj ar avenēm un pārlej ar vīna želeju.
- Liek vēsā vietā.
- Pasniedz ar putukrējumu kam pievienots liķieris.
Avenes var aizvietot ar citam ogām, piemēram, zemenēm vai upenēm.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!