Mandeļu kūka ar avenēm želejā

Mandeļu kūka ar avenēm želejā Foto: Mandeļu kūka ar avenēm želejā

Sastāvdaļas

  • 100 g mandeļu
  • 60 g pūdercukura
  • 2 olu baltumi
  • 1 l svaigu aveņu vai 400 g saldētu aveņu

Želejai:

  • 1/2 ēdamkarotes želatīna pulvera
  • 1 ēdamkarote cukura
  • 100 g ūdens
  • 200 g baltvīna

Pagatavošana

  1. Ja nepieciešams, notīra un sasmalcina mandeles, sajauc ar pūdercukuru.
  2. Olu baltumus saputo stingrās putās un uzmanīgi iecilā mandeļu un cukura maisījumā.
  3. Mīklu liek apaļā ietaukota veidnē ar noņemamām malām.
  4. Kūkas pamatu cep cepeškrāsnī ~ 200°C temperatūrā 20 minūtes.
  5. Kūku atdzesē.
  6. Želatīnam uzlej nedaudz ūdens un atstāj uz 10 minūtē.
  7. Samaisa cukuru, ūdeni un baltvīnu.
  8. Maisa, līdz cukurs ir izšķīdis.
  9. No želatīna nolej lieko ūdeni, izkausē to mērenā temperatūrā uz plīts vai mikroviļņu krāsnī 30 sekundes.
  10. Izkausēto želatīnu pamazām pielej vīna maisījumam un pagaida līdz tas nedaudz saželē.
  11. Kūkas pamatu noklāj ar avenēm un pārlej ar vīna želeju.
  12. Liek vēsā vietā.
  13. Pasniedz ar putukrējumu kam pievienots liķieris.

Avenes var aizvietot ar citam ogām, piemēram, zemenēm vai upenēm.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes