Mandeļu halva

Mandeļu halva Foto: Mandeļu halva

Sastāvdaļas

  • 200 g mandeļu
  • 125 g cukura
  • 85 g sviesta
  • 70 g miltu
  • 1/4 tējkarote vanilīna

Pagatavošana

  1. Mandeles aplej ar verdošu ūdeni un patur divas minūtes. Tad ar rokām noņem miziņas.
  2. Notīrītas mandeles liek uz dvieļa un žāvē vienu nakti.
  3. Katlā lej 200 ml ūdens, pieber cukuru un vāra sīrupu.
  4. Kad sīrups sāk vārīties, ļauj tam vēl piecas minūtes paburbuļot.
  5. Mandeles sīki sablenderē.
  6. Dziļā pannā izkausē sviestu, pievieno pusi glāzes miltu, maltas mandeles, visu samaisa un cep, kamēr iegūst zeltainu nokrāsu.
  7. Masu liek katlā ar cukura sīrupu, samaisa, un vāra, kamēr tā sabiezē.
  8. Pievieno vanilīnu (pievienojot vanilīnu, jāuzmanās, jo, ja pieliksiet par daudz, garša būs rūgta,vanilīnu varat aizvietot ar vaniļas cukuru).
  9. Trauku ieziež ar sviestu un liek tajā atdzesētu mandeļu masu, patur ledusskapī divas stundas.
  10. Halvu izņem no ledusskapja, un pirms pasniegšanas sagriež gabaliņos.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes