Sastāvdaļas
- 200 g mandeļu
- 125 g cukura
- 85 g sviesta
- 70 g miltu
- 1/4 tējkarote vanilīna
Pagatavošana
- Mandeles aplej ar verdošu ūdeni un patur divas minūtes. Tad ar rokām noņem miziņas.
- Notīrītas mandeles liek uz dvieļa un žāvē vienu nakti.
- Katlā lej 200 ml ūdens, pieber cukuru un vāra sīrupu.
- Kad sīrups sāk vārīties, ļauj tam vēl piecas minūtes paburbuļot.
- Mandeles sīki sablenderē.
- Dziļā pannā izkausē sviestu, pievieno pusi glāzes miltu, maltas mandeles, visu samaisa un cep, kamēr iegūst zeltainu nokrāsu.
- Masu liek katlā ar cukura sīrupu, samaisa, un vāra, kamēr tā sabiezē.
- Pievieno vanilīnu (pievienojot vanilīnu, jāuzmanās, jo, ja pieliksiet par daudz, garša būs rūgta,vanilīnu varat aizvietot ar vaniļas cukuru).
- Trauku ieziež ar sviestu un liek tajā atdzesētu mandeļu masu, patur ledusskapī divas stundas.
- Halvu izņem no ledusskapja, un pirms pasniegšanas sagriež gabaliņos.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!