Sastāvdaļas
- 500 g makaronu
- 3/4 glāzes olīveļļas
- 1/2 sīpola, sagriezta kubikos
- 3 daiviņas ķiploka
- 300 g sasmalcinātu tomātu
- 1 baklažāns (apmēram 2 glāzes)
- 1 glāze mocarellas siera, sagriezta mazos kubikos
- sāls un pipari pēc garšas
Pagatavošana
- Pannā uzkarsē 1/2 glāzi olīveļļas. Pievieno baklažānus un cep apmēram 5 minūtes, kamēr baklažāni kļūst mīksti.
- Pievieno sāli un piparus. Noliek malā.
- Tajā pašā pannā ielej atlikušo eļļu. Apcep sasmalcinātu ķiploku un sīpolu, līdz tie sāk izdot aromātu.
- Pievieno tomātus un sautē uz mazas uguns 15 minūtes.
- Izvāra makaronus, mazliet īsāku laiku, nekā norādīts uz iepakojuma.
- Makaronus pievieno mērcei kopā ar baklažāniem, samaisa un sautē apmēram 2 minūtes. Pievieno sāli un piparus.
- Noņem no uguns un pievieno mocarellas siera kubiņus.
- Samaisa un pasniedz uzreiz.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!