Makaroni ar baklažāniem

Makaroni ar baklažāniem Foto: Makaroni ar baklažāniem

Sastāvdaļas

  • 500 g makaronu
  • 3/4 glāzes olīveļļas
  • 1/2 sīpola, sagriezta kubikos
  • 3 daiviņas ķiploka
  • 300 g sasmalcinātu tomātu
  • 1 baklažāns (apmēram 2 glāzes)
  • 1 glāze mocarellas siera, sagriezta mazos kubikos
  • sāls un pipari pēc garšas

Pagatavošana

  1. Pannā uzkarsē 1/2 glāzi olīveļļas. Pievieno baklažānus un cep apmēram 5 minūtes, kamēr baklažāni kļūst mīksti.
  2. Pievieno sāli un piparus. Noliek malā.
  3. Tajā pašā pannā ielej atlikušo eļļu. Apcep sasmalcinātu ķiploku un sīpolu, līdz tie sāk izdot aromātu.
  4. Pievieno tomātus un sautē uz mazas uguns 15 minūtes.
  5. Izvāra makaronus, mazliet īsāku laiku, nekā norādīts uz iepakojuma.
  6. Makaronus pievieno mērcei kopā ar baklažāniem, samaisa un sautē apmēram 2 minūtes. Pievieno sāli un piparus.
  7. Noņem no uguns un pievieno mocarellas siera kubiņus.
  8. Samaisa un pasniedz uzreiz.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes