Kūka pie kafijas „Eņģelis”

Kūka pie kafijas „Eņģelis” Foto: Kūka pie kafijas „Eņģelis”

Sastāvdaļas

  • 200 g miltu
  • 350 g cukura
  • 1/4 tējkarotes sāls
  • 12 olu baltumi
  • 2 tējkarotes citrona sulas
  • 1/2 tējkarote vaniļas ekstrakta
  • 1/2 tējkarote mandeļu ekstrakta

Pagatavošana

  1. Ar elektrisko putotāju sāk kult olu baltumus līdz tie sāk putot.
  2. Pievieno citrona sulu, vaniļas un mandeļu ekstraktus un turpina kult.
  3. Atsevišķā bļodā samaisa miltus, cukuru un sāli.
  4. Prātīgi iecilā olu baltumus miltu maisījumā un ieklāj nedaudz ietaukotā kēksa formā.
  5. Liek to cepties iepriekš neuzsildītā cepeškrāsnī un uzstāda uz 165°C temperatūru. 
  6. Cep aptuveni 1 stundu vai līdz kūka kļūst zeltaini brūna.
  7. Kad kūka gatava, tad novieto to atdzesēties un tikai tad, kad atdzisusi, ņem ārā no formas.
  8. Pasniedz ar putukrējumu un svaigām ogām.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes