Kroketes ar sieru (Itāļu rīsu bumbiņas)

Kroketes ar sieru (Itāļu rīsu bumbiņas) Foto: kakprosto.ru

Sastāvdaļas

  • 1 litrs liellopu gaļas buljona
  • 80 g sviesta
  • 200 g maltas liellopu gaļas
  • 1/2 sīpola
  • 120 g parmezāna siera
  • 200 g mocarellas siera
  • 2 ēdamkarotes olīveļļas
  • 400 ml tomātu pastas
  • sāls, pipari - pēc garšas
  • 500 g rīsu (priekš risotto)
  • 4 olas
  • 100 ml balta vīna
  • rīvmaize
  • saulespuķu eļļa

Pagatavošana

  1. Sīpolu sasmalcina un apcep olīveļļā un sviestā (30 g). Pievieno malto gaļu un apcep līdz brūnai krāsai.
  2. Pielej vīnu un pagaida, kamēr vīns iztvaiko.
  3. Pievieno tomātu pastu, sāli, piparus un gatavo 20 minūtes līdz sabiezē.
  4. Katliņā liek rīsus un aplej ar buljonu. Vāra 2/3 no laika, kas paredzēts risotto pagatavošanai, apmēram 13 minūtes.
  5. Noņem no uguns, pievieno sviestu (50g) un sarīvētu paremezāna sieru. Rūpīgi samaisa, pievieno 2 olas.
  6. Rīsus liek uz cepamā papīra diezgan plānā kārtā, lai ātrāk tie atdzistu.
  7. Tiklīdz rīsi atdzisuši, no tiem saveļ 20 bumbiņas.
  8. Bumbiņām viducī izveido caurumiņus un ieliek 2 - 3 gabaliņus mocerellas siera, caurumiņus aiztaisa.
  9. Vienā traukā sakuļ 2 olas un otrā ieber rīvmaizi.
  10. Rīsu bumbiņas apviļā olā, pēc tam rīvmaizē. Kad visas bumbiņas apviļātas, tad to atkārto vēlreiz.
  11. Tādā veidā veidosies dubults panējums.
  12. Kroketes cep saulespuķu eļļā, tās apgrozot.
  13. Tām jābūt ne stipri karstām cepšanās laikā, citādi mocarellas siers iztecēs.
  14. Gatavas kroketes nosusina no liekās eļļas papīra dvielī.
  15. Pasniedz karstas.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes