Sastāvdaļas
- 1 litrs liellopu gaļas buljona
- 80 g sviesta
- 200 g maltas liellopu gaļas
- 1/2 sīpola
- 120 g parmezāna siera
- 200 g mocarellas siera
- 2 ēdamkarotes olīveļļas
- 400 ml tomātu pastas
- sāls, pipari - pēc garšas
- 500 g rīsu (priekš risotto)
- 4 olas
- 100 ml balta vīna
- rīvmaize
- saulespuķu eļļa
Pagatavošana
- Sīpolu sasmalcina un apcep olīveļļā un sviestā (30 g). Pievieno malto gaļu un apcep līdz brūnai krāsai.
- Pielej vīnu un pagaida, kamēr vīns iztvaiko.
- Pievieno tomātu pastu, sāli, piparus un gatavo 20 minūtes līdz sabiezē.
- Katliņā liek rīsus un aplej ar buljonu. Vāra 2/3 no laika, kas paredzēts risotto pagatavošanai, apmēram 13 minūtes.
- Noņem no uguns, pievieno sviestu (50g) un sarīvētu paremezāna sieru. Rūpīgi samaisa, pievieno 2 olas.
- Rīsus liek uz cepamā papīra diezgan plānā kārtā, lai ātrāk tie atdzistu.
- Tiklīdz rīsi atdzisuši, no tiem saveļ 20 bumbiņas.
- Bumbiņām viducī izveido caurumiņus un ieliek 2 - 3 gabaliņus mocerellas siera, caurumiņus aiztaisa.
- Vienā traukā sakuļ 2 olas un otrā ieber rīvmaizi.
- Rīsu bumbiņas apviļā olā, pēc tam rīvmaizē. Kad visas bumbiņas apviļātas, tad to atkārto vēlreiz.
- Tādā veidā veidosies dubults panējums.
- Kroketes cep saulespuķu eļļā, tās apgrozot.
- Tām jābūt ne stipri karstām cepšanās laikā, citādi mocarellas siers iztecēs.
- Gatavas kroketes nosusina no liekās eļļas papīra dvielī.
- Pasniedz karstas.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!