- Labu sulu iegūst kā no sarkanajām, tā arī baltajām jāņogām.
- Jāņogu sula viegli iegūstama – sašķaida ogas un pēc tam izspiež sulu.
- Sulu filtrē caur marles vai flaneļa maisiņu un nekavējoties pasterizē.
- Lai iegūtu sulu no ērkšķogām un upenēm, ogas pēc sasmalcināšanas karsē 20 minūtes 60-70 grādu temperatūrā un tikai pēc tam tās izspiež.
- Upenēm un ērkšķogām ar vienreizēju spiešanu visu sulu nav iespējams atdalīt.
- Ogu atliekām vēl pārlej ūdeni, samaisa un vēlreiz izspiež sulu.
- Abas sulas salej kopā un pasterizē parastajā kārtībā.
Padoms:
Gatavas pasterizētas ogu sulas pirms lietošanas jāatšķaida ar novārītu ūdeni un pēc garšas jāpievieno cukurs. Neatšķaidītās sulas dzeršanai parasti ir par stiprām un skābām.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!