Cepti baklažāni riekstu mērcē

Cepti baklažāni riekstu mērcē Foto: Cepti baklažāni riekstu mērcē

Sastāvdaļas

  • 8 baklažāni
  • 1 glāze notīrītu valriekstu
  • 50 g sviesta
  • zaļumi
  • ķiploks
  • paprika
  • sāls
  • augu sula vai etiķis
  • cukurs
  • sinepes
  • 1 ēdamkarote eļļas
  • 1 ēdamkarote rīvmaizes

Pagatavošana

  1. Baklažānus nomazgā, nomizo, sagriež šķēlēs, uzkaisa sāli, piparus, sarīvētu ķiploku, papriku, pārlej augļu sulu; pēc dažām minūtēm sviestā apcep.
  2. Liek traukā, pārlej ar riekstu mērci.

Riekstu mērci pagatavo šādi: sasmalcinātiem riekstiem pievieno vārītu aukstu ūdeni, rīvmaizi, sāli etiķi, cukuru, mazliet sinepju, eļļu. Kad rīvmaize uzbriedusi, mērce gatava.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes