Sastāvdaļas
- 8 baklažāni
- 1 glāze notīrītu valriekstu
- 50 g sviesta
- zaļumi
- ķiploks
- paprika
- sāls
- augu sula vai etiķis
- cukurs
- sinepes
- 1 ēdamkarote eļļas
- 1 ēdamkarote rīvmaizes
Pagatavošana
- Baklažānus nomazgā, nomizo, sagriež šķēlēs, uzkaisa sāli, piparus, sarīvētu ķiploku, papriku, pārlej augļu sulu; pēc dažām minūtēm sviestā apcep.
- Liek traukā, pārlej ar riekstu mērci.
Riekstu mērci pagatavo šādi: sasmalcinātiem riekstiem pievieno vārītu aukstu ūdeni, rīvmaizi, sāli etiķi, cukuru, mazliet sinepju, eļļu. Kad rīvmaize uzbriedusi, mērce gatava.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!