Brieža gaļas fileja vīna mērcē

Brieža gaļas fileja vīna mērcē Foto: Brieža gaļas fileja vīna mērcē

Sastāvdaļas

  • 4 brieža filejas gabali 6 cm biezi
  • 200 ml jāņogu sarkanvīna
  • 200 ml liellopa vai vistas buljona
  • 125 g šalotes sīpolu
  • 2 ēdamkarotes olīveļļas
  • 1 ķiploka daiviņa
  • 1 rozmarīna zariņš
  • svaigi malti pipari
  • sāls

Pagatavošana

  1. Šalotes sīpolus smalki sakapājam. Mērces katliņā uzkarsējam eļļu un apmēram 3min apcepam sīpolus, līdz tie kļūst caurspīdīgi.
  2. Pievienojam smalki sakapātu ķiploku, svaigi maltus piparus, rozmarīna zariņu un turpinām cept vēl 3 min, ik pa brīdim apmaisot.
  3. Pielejam vīnu un buljonu, to visu vārām, līdz apjoms samazinās uz pusi. Izņemam rozmarīna zariņu, pievienojam sviestu un maisām, līdz sviests ir pilnība izkusis. Sāli pievienojam pēc garšas.
  4. Brieža filejas noliekam vertikāli un apsienam ar kulināro diegu, lai cepšanas laikā tās noturētu savu formu.
  5. Uzkarsējam pannu bez eļļas un apcepam filejas 2-3 min no katras puses. Filejas pārliekam cepamā formā, pārkaisām ar svaigi maltiem pipariem un 15min cepam iepriekš, līdz 100 grādiem uzkarsētā, cepeškrāsnī.
  6. Cepamo formu ar gaļu izņemt no cepeškrāsns, ietīt folijā un ļaut 10-15 min gaļai atpūsties. ️

Recepti piedāvā: Purnavu Muiža Eco Food

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes