Sastāvdaļas
- 4 brieža filejas gabali 6 cm biezi
- 200 ml jāņogu sarkanvīna
- 200 ml liellopa vai vistas buljona
- 125 g šalotes sīpolu
- 2 ēdamkarotes olīveļļas
- 1 ķiploka daiviņa
- 1 rozmarīna zariņš
- svaigi malti pipari
- sāls
Pagatavošana
- Šalotes sīpolus smalki sakapājam. Mērces katliņā uzkarsējam eļļu un apmēram 3min apcepam sīpolus, līdz tie kļūst caurspīdīgi.
- Pievienojam smalki sakapātu ķiploku, svaigi maltus piparus, rozmarīna zariņu un turpinām cept vēl 3 min, ik pa brīdim apmaisot.
- Pielejam vīnu un buljonu, to visu vārām, līdz apjoms samazinās uz pusi. Izņemam rozmarīna zariņu, pievienojam sviestu un maisām, līdz sviests ir pilnība izkusis. Sāli pievienojam pēc garšas.
- Brieža filejas noliekam vertikāli un apsienam ar kulināro diegu, lai cepšanas laikā tās noturētu savu formu.
- Uzkarsējam pannu bez eļļas un apcepam filejas 2-3 min no katras puses. Filejas pārliekam cepamā formā, pārkaisām ar svaigi maltiem pipariem un 15min cepam iepriekš, līdz 100 grādiem uzkarsētā, cepeškrāsnī.
- Cepamo formu ar gaļu izņemt no cepeškrāsns, ietīt folijā un ļaut 10-15 min gaļai atpūsties. ️
Recepti piedāvā: Purnavu Muiža Eco Food
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!