Sastāvdaļas
- 1 vista
- 100 g valriekstu
- 30 g želatīna
- 2 ķiploka daiviņas
- sāls un garšvielas pēc garšas
Pagatavošana
- Gaļu liek pannā, nepievienojot nekādas taukvielas, sautē uz lēnas uguns.
- Gaļai uzber sāli, piparus, pannai uzliek vāku un turpina sautēt.
- Siltā ūdenī izšķīdina želatīnu.
- Gaļai jāsautējas vismaz 35 minūtes, gatavu gaļu atdzesē un atdala no kauliem.
- Gaļas gabaliņus samaisa ar želatīnu un buljonu, kas izdalījies sautēšanas laikā.
- Visu lej plastmasas pudelē, pudeli liek ledusskapī, lai sastingst.
- Gaļai pievieno apceptus valriekstus, kopā ar sakapātiem ceptiem sīpoliem vai ķiplokiem.
- Kad gaļa sastingusi, uzmanīgi pudeli pārgriež un gaļu izņem.
- Šādi gaļu var pagatavot ar dažādām piedevām - dārzeņiem, zaļajiem zirnīšiem un kukurūzu, zaļumiem, dažādiem gaļas veidiem.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!