Žāvētas redīsu lapas

Žāvētas redīsu lapas Foto: Žāvētas redīsu lapas
  1. Žāvēšanai ņem zaļās lapas (kas nav savītušas vai sadzeltējušas).
  2. Tās rūpīgi nomazgā aukstā ūdenī un uzliek uz sieta, lai notek ūdens, pēc tam sagriež.
  3. Lai griešana veiktos ātrāk, lapas saliek pa vairākām kopā un savij ritulī;  pēc tam sagriež ar nazi.
  4. Redīsu lapas žāvē siltumā.
  5. Izžāvētās lapas saliek kastītē ar vāku vai stikla burkā, kuru apsien ar pergamenta papīru.

Padoms
Žāvētas redīsu lapas var lieliski noderēt kā piedeva, gatavojot ziemā skābeņu zupu. Tās ir ļoti aromātiskas.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes