Vīnes pīrāgs

Vīnes pīrāgs Foto: Vīnes pīrāgs

Sastāvdaļas

  • 200 g sviesta istabas temperatūrā
  • 3/4 tases pūdercukura
  • 4 olu dzeltenumi
  • 3 tējkarotes vaniļas esences
  • 2 tases miltu
  • 450 ml zemeņu džema

Pagatavošana

  1. Sviestu sakuļ ar pūdercukuru viendabīgā masā.
  2. Pievieno olu dzeltenumus un vaniļas esenci - sakuļ viendabīgā masā.
  3. Pakāpeniski pievieno miltus - samīca mīklu - mīklai jābūt elastīgai, nedrīkst lipt pie rokām.
  4. No mīklas izveido 2 bumbiņas. vienu bumbiņu mazāku par otru.
  5. Mazāko mīklas bumbiņu ietin pārtikas plēvē un liek ledusskapī.
  6. Krāsni uzkarsē līdz 180 °C temperatūrai, veidnē ieklāj cepamo papīru.
  7. Lielākās bumbas mīklu izrullē, vienmērīgi ieklāj veidnē, veidojot mīklas maliņas.
  8. Izklāj džemu.
  9. Uz rupjās rīves sarīvē atlikušo mīklu (mazo bumbiņu), virsū džemam.
  10. Cep 20-25 minūtes, kamēr pīrāgs kļūst nedaudz sarkanīgs.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes