Sastāvdaļas
- 200 g sviesta istabas temperatūrā
- 3/4 tases pūdercukura
- 4 olu dzeltenumi
- 3 tējkarotes vaniļas esences
- 2 tases miltu
- 450 ml zemeņu džema
Pagatavošana
- Sviestu sakuļ ar pūdercukuru viendabīgā masā.
- Pievieno olu dzeltenumus un vaniļas esenci - sakuļ viendabīgā masā.
- Pakāpeniski pievieno miltus - samīca mīklu - mīklai jābūt elastīgai, nedrīkst lipt pie rokām.
- No mīklas izveido 2 bumbiņas. vienu bumbiņu mazāku par otru.
- Mazāko mīklas bumbiņu ietin pārtikas plēvē un liek ledusskapī.
- Krāsni uzkarsē līdz 180 °C temperatūrai, veidnē ieklāj cepamo papīru.
- Lielākās bumbas mīklu izrullē, vienmērīgi ieklāj veidnē, veidojot mīklas maliņas.
- Izklāj džemu.
- Uz rupjās rīves sarīvē atlikušo mīklu (mazo bumbiņu), virsū džemam.
- Cep 20-25 minūtes, kamēr pīrāgs kļūst nedaudz sarkanīgs.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!