Trīs vienkārši un ātri mafinu pasniegšanas veidi

Trīs vienkārši un ātri mafinu pasniegšanas veidi Foto: Trīs vienkārši un ātri mafinu pasniegšanas veidi

1. Šokolādes mafini ar ķiršiem

Pagatavo mafinus no Dobeles dzirnavnieka šokolādes mafinu maisījuma. Piepildi 9-10 papīra mafinu trauciņos mīklu, katrā no tiem iemet 1-3 žāvētus, kompota vai svaigus ķiršus bez kauliņiem. Pasniedz ar svaigiem vai atlaidinātiem saldētajiem ķiršiem atsevišķā trauciņā. Vislabāk šie mafini garšo silti ar vieglu, vēsu piena-melleņu smūtiju, ko pagatavo, sablendējot pāris saujas melleņu ar pienu.

Mafinus papildus vari dekorēt ar piparmētras lapiņu un pūdercukuru.

2. Atsvaidzinošie aprikožu mafini

Pagatavo mafinus no Dobeles dzirnavnieka klasiskā mafinu maisījuma. Piepildi 9-10 papīra trauciņos mīklu, sagriez smalkos gabaliņos žāvētas aprikozes un pēc izjūtas saber tās piepildītajos trauciņos. Kad mafini izcepušies, pasniedz tos ar vaniļas vai plombīra saldējumu un zemenēm vai atdzesētu dažādu ziedu tēju.

Vislabāk mafini izskatīties, ja pasniegsi tos uz atsevišķas paplātes vai koka dēlīša.

3. Melleņu klasika

Pagatavo mafinus no Dobeles dzirnavnieka klasiskā mafinu maisījuma. Piepildi 9-10 papīra trauciņos mīklu, saber tajos svaigas mellenes pēc savas patikas. Kad mafini gatavi, pasniedz tos ar īstu, karstu kakao un mazajiem zefīriņiem (marshmallows) vai piena-melleņu smūtiju.

Pasniedz mafinus uz lina vai rupja auduma salvetēm, gaiša šķīvja vai koka dēlīša, uz kura uzbērtas mellenes.

 

  • alternatīva papīra trauciņiem – veidnēs ieklāts sviesta papīrs. Pēc cepšanas mafinus izņem no formiņām un aptin ar dabīga materiāla striķīti, zīda lentīti vai sizalu.
  • ņem vērā! Jo vairāk mīklas ieliksi formiņā vai veidnē, jo apjomīgāki, pufīgāki, apetītelīgāki būs mafini. Ja gribi lielus un apaļus – piepildi formiņu līdz formiņas augšai. No viena 450g maisījuma sanāks 12 vidēja izmēra mafini vai 8-10 liela izmēra mafini.


Receptes sagatavotas sadarbībā ar „Dobeles dzirnavnieks”, izmantojot to jaunos mafinu maisījumus.

Patīk receptes? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes