Šokolādes kūka

Šokolādes kūka Foto: Šokolādes kūka

Sastāvdaļas

  • 200 g g šokolādes
  • 250 saldā krējuma
  • 1 ēdamkarote šokolādes skaidiņu
  • 2 tējkarotes želatīna
  • nedaudz kakao
  • 300 g krēmsiera
  • ogas un augļi greznošanai

Pagatavošana

  1. Kūkas veidni ieklāj ar foliju, cenšoties to piegludināt tā lai nebūtu krunciņu un spraudziņu, kur iekļūt šokolādei, jo tad foliju pēc tam būs grūti noņemt.
  2. Šokolādi ūdens izkausē.
  3. Pusi šokolādes ieklāj veidnes apakšā un malās, veidojot kūkas pamatni un apmali.
  4. Veidni uz 20 minūtēm liek ledusskapī, tad sastingušajai šokolādei virsū klāj otru šokolādes kārtu un atkal no liek sastingt.
  5. Pildījumam saputotu saldo krējumu sajauc ar krēmsieru, kura iemaisīts uzbriedināts un izšķīdināts želatīns, pievieno šokolādes skaidiņās.
  6. Masu ielej sastingušajā šokolādes pamatnē un uz 2 stundām noliek ledusskapī sastingt.
  7. Kūku pārkaisa ar šokolādi, grezno ar augļiem un ogām.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes