Sautēta liellopu gaļa

Sautēta liellopu gaļa Foto: Sautēta liellopu gaļa
  1. Astes gabalam izgriež kaulu, gaļu nomazgā ar āmuriņu izdauza.
  2. Ja gaļa liesa, to iespeķo, t.i., ar smailu nazīti iedur un dūruma vietās liek svaigu vai žāvēta speķa strēmelītes.
  3. Treknu gaļu nespeķo.
  4. Sautēšanas katlā gaļu ātri apcep, uzkaisa sāli un uzlej verdošu ūdeni, lai gaļa būtu līdz pusei pārklāta.
  5. Pieliek dažādas garšsakne un garšvielas.
  6. Apgrozot, sautē 2 - 3 stundas. Lai gaļa nepiedegtu, katlā vispirms ieliek speķa šķēli. 1 - 2 ēdamkarotes etiķa un īstas rudzu maizes garoziņa dos labu garšu mērcei.
  7. Mērcei nosmeļ taukus, pieliek krējumu.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes