Pupiņas ar tunci un plaucētu olu

Pupiņas ar tunci un plaucētu olu Foto: Pupiņas ar tunci un plaucētu olu

Sastāvdaļas

  • 200-300 g balto konservēto pupiņu
  • 50 g konservēta tunča
  • 50 g grauzdētu Indijas riekstu
  • 2 tējkarotes pētersīļu, sakapātu
  • 1 ēdamkarote olīveļļas
  • 1 ola
  • 1 tējkarote citrona sulas
  • pipari

Desertā:

  • 70 g grieķu vai turku jogurta
  • 2 tējkarotes zemesriekstu sviesta
  • 2 saujas melleņu

Pagatavošana

  1. Gatavo pesto - smalcinātājā smalcina riekstus, pievieno zaļumus, citrona sulu, olīveļļu, sāli un samaļ. Noliek malā.
  2. Uzkarsē pannu, pupas ar nedaudz šķidruma no bundžas ber uz pannas, uz vidēji mazas liesmas pasautē.
  3. Pievieno tunci un nedaudz pakarsē.
  4. Liek dziļā šķīvi un pārliek ar pagatavotā pesto. Var uzrīvēt citrona miziņu.
  5. Nelielā katliņā lej verdošu ūdeni no tējkannas (ja ir, pievieno tējkaroti etiķa). Olu iesit krūzītē.
  6. Kad ūdens sāk vārīties, nogriež vidēju liesmu un ar karoti strauji apmaisa (izveido ūdens virpuli), turot krūzīti pie paša ūdens un lēnām ielej olu ūdenī. Atstāj vārīties 3 minūtes. Tad ar putu karoti to izņem un uzliek uz pupiņām.
  7. Pārber ar svaigi maltiem pipariem un pasniedz.
  8. Gatavo desertu. Bļodiņā liek jogurtu, pievieno zemesriekstu sviestu un mellenes.

Plaucēta ola ar mīkstu olas dzeltenumu, kuru pārdalot dzeltenums iztek pāri pupiņām, šajā ēdienā ļoti iederas. Ja ir steiga un mazāk laika gatavošanai, to var aizstāt ar mīksti vārītu olu. Tad šis ēdiens būs ļoti, ļoti ātri pagatavojams.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes