Sastāvdaļas
- 200 g svaigas sviesta mīklas
- 80 g šķiņķa
- 50 sarīvēta siera
- 2 ēdamkarotes sasmalcinātu pētersīļu
- 2 ēdamkarotes sinepju
- 1 ola pārziešanai
Pagatavošana
- Izveltnē mīklu un sadala to četros gabalos.
- Šķiņķi sagriež gabaliņos un sajauc ar sarīvētu sieru, sasmalcinātiem pētersīļiem un sinepēm.
- Iegūto maisījumu liek uz mīklas četrstūriem.
- Satin veltnīšos. Galus aiztaisa, mīklu nedaudz pagriežot.
- Sagatavotos veltnīšus pārziež ar olu un liek uz plāts, kas pārklāta ar cepamo papīru.
- Cep cepeškrāsnī 260°C temperatūrā apmēram 15 minūtes.
- Pasniedz ar salātiem, tomātiem, kā uzkodu vai ka vieglas vakariņas.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!