Melnās rudzu maizes groziņi ar biezpiena pildījumu

Melnās rudzu maizes groziņi ar biezpiena pildījumu Foto: Ineta Rijniece

Sastāvdaļas

  • 3 rudzu pilngraudu maizes rikas
  • 1 g kefīra
  • 1 glāze rudzu miltu
  • 180 g vājpiena biezpiena
  • 1 ola
  • garšvielas pēc izvēles
  • cepamais pulveris

Pagatavošana

  1. Pildījumam biezpienu saberž ar olām un garšvielām.
  2. Pieber mazliet cepamo pulveris.
  3. Aplej rudzu maizi ar kefīru un izšķīdina to tajā.
  4. Pēc tam pievieno kefīru, mazliet sāli un tad pamazām pievieno miltus.
  5. Mīkla lips pie rokām, ar to jārēķinās. To saveļ bumbā ar mitrām rokām, apbārstīju ar miltiem un noliek siltumā, lai pastāv kādas 30 minūtes.
  6. Tad liek mīklu groziņos, veido tukšu groziņu, kurā liek biezpiena masu.
  7. Lieku ceptie ~ 180°C temperatūrā kamēr virsiņa apbrūnē. Aptuveni 20-25 minūtes.

Receptes autore: Ineta Rijniece

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes