Sastāvdaļas
- 3 rudzu pilngraudu maizes rikas
- 1 g kefīra
- 1 glāze rudzu miltu
- 180 g vājpiena biezpiena
- 1 ola
- garšvielas pēc izvēles
- cepamais pulveris
Pagatavošana
- Pildījumam biezpienu saberž ar olām un garšvielām.
- Pieber mazliet cepamo pulveris.
- Aplej rudzu maizi ar kefīru un izšķīdina to tajā.
- Pēc tam pievieno kefīru, mazliet sāli un tad pamazām pievieno miltus.
- Mīkla lips pie rokām, ar to jārēķinās. To saveļ bumbā ar mitrām rokām, apbārstīju ar miltiem un noliek siltumā, lai pastāv kādas 30 minūtes.
- Tad liek mīklu groziņos, veido tukšu groziņu, kurā liek biezpiena masu.
- Lieku ceptie ~ 180°C temperatūrā kamēr virsiņa apbrūnē. Aptuveni 20-25 minūtes.
Receptes autore: Ineta Rijniece
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!