Brieža gaļas šķiņķa sautējums sarkanvīnā

Brieža gaļas šķiņķa sautējums sarkanvīnā Foto: Brieža gaļas šķiņķa sautējums sarkanvīnā

Sastāvdaļas

  • 800 g brieža gaļas šķiņķis
  • 400 ml salda sarkanvīna vai portvīna
  • 200 ml buljona
  • 4 šalotes sīpoli
  • 4 vidēja izmēra burkāni
  • 1 ķiploks
  • 3 ēdamkarotes eļļas
  • 2 ēdamkarotes tomātu pastas
  • 2 rozmarīna zariņi
  • 7 kadiķu ogas

Pagatavošana

  1. Gaļu sagriež vēlama izmēra gabalos un sagatavo visas sastāvdaļas. Apcep gaļu, līdz tā kļūst brūna, pieliek sīpolus un burkānus un viegli apcep.
  2. Atsevišķā katliņā pāris minūtes silda vīnu, lai iztvaiko alkohols. Vīnam pievieno tomātu pastu, buljonu, garšvielas – kadiķogas un rozmarīnu.
  3. Vīnu ar garšvielām pievieno gaļai un nosedz trauku (vislabāk gatavot čuguna vai cepeša katlā). Liek katlu cepeškrāsnī, kas uzsildīta līdz 170°C, turpina gatavot vēl pusotru līdz divas stundas.
  4. Ieteikums: aptuveni 20 minūtes pirms izņemšanas pēc izvēles var pievienot kartupeļus un zirnīšus. Pasniedz kā sautējumu vai kā mērci – kopā ar rīsiem vai kartupeļu biezputru.

Recepti piedāvā: Purnavu Muiža Eco Food

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes