Sastāvdaļas
- 800 g brieža gaļas šķiņķis
- 400 ml salda sarkanvīna vai portvīna
- 200 ml buljona
- 4 šalotes sīpoli
- 4 vidēja izmēra burkāni
- 1 ķiploks
- 3 ēdamkarotes eļļas
- 2 ēdamkarotes tomātu pastas
- 2 rozmarīna zariņi
- 7 kadiķu ogas
Pagatavošana
- Gaļu sagriež vēlama izmēra gabalos un sagatavo visas sastāvdaļas. Apcep gaļu, līdz tā kļūst brūna, pieliek sīpolus un burkānus un viegli apcep.
- Atsevišķā katliņā pāris minūtes silda vīnu, lai iztvaiko alkohols. Vīnam pievieno tomātu pastu, buljonu, garšvielas – kadiķogas un rozmarīnu.
- Vīnu ar garšvielām pievieno gaļai un nosedz trauku (vislabāk gatavot čuguna vai cepeša katlā). Liek katlu cepeškrāsnī, kas uzsildīta līdz 170°C, turpina gatavot vēl pusotru līdz divas stundas.
- Ieteikums: aptuveni 20 minūtes pirms izņemšanas pēc izvēles var pievienot kartupeļus un zirnīšus. Pasniedz kā sautējumu vai kā mērci – kopā ar rīsiem vai kartupeļu biezputru.
Recepti piedāvā: Purnavu Muiža Eco Food
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!