Sastāvdaļas
- paciņa "Klasiskie" Selgas cepumi
- 180 g sviests
- 360 g biezpiens
- 200 g saldais krējums
- 500 g mellenes
- 200 g cukurus
- 40 g želatīns
Pagatavošana
- Želatīnu uzbriedina 2 trauciņos.
- Krēmam 30 g un 15 g želejai.
- Cepumus sadrupina, pievieno izkausētu sviestu, samīca viendabīgu masu.
- Ņem tortes formu, tajā liek cepamo papīru, Selgas cepumu masu.
- Tad tortes formu liek ledusskapī,lai cepumu masa sastingst.
- Ņem cukurotās mellenes (izmantoju vasarā sarūpētas sasaldētas mellenes ar cukuru, atlaidināju un iegūst melleņu suliņu želejai.).
- Biezpienu izberž caur sietu, tam pievieno cukuru.
- Saldo krējumu ar cukuru saputo putukrējumā.
- Putukrējumam pievieno cukurotās mellenes, nedaudz ogas atstājot dekorēšanai, izkausētu-atdzesētu želatīnu.
- Biezpienu un visu masu ar mikserpulti saputo. Liek tortes formā.
- Tad patur 3 stundas ledusskapī.
- Pa to laiku kamēr krēms ledusskapī sastingst, gatavojam želeju.
- Ņemu sietiņu, nokāš ogas, sulai pievieno 100 g ūdens, mazliet cukuru, uzvāra un atdzesē.
- Želatīnu izkausē karstā ūdens peldē, atdzesē un tad pievieno sulai ar ogām un pārlej torti.
- Liek ledusskapī uz dažām stundām lai sastingst.
Recepti iesūtīja: Līga Elmere.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!