Biezpiena „Selgas” cepumu torte ar mellenēm

Biezpiena „Selgas” cepumu torte ar mellenēm Foto: Biezpiena „Selgas” cepumu torte ar mellenēm

Sastāvdaļas

  • paciņa "Klasiskie" Selgas cepumi
  • 180 g sviests
  • 360 g biezpiens
  • 200 g saldais krējums
  • 500 g mellenes
  • 200 g cukurus
  • 40 g želatīns

Pagatavošana

  1. Želatīnu uzbriedina 2 trauciņos.
  2. Krēmam 30 g un 15 g želejai.
  3. Cepumus sadrupina, pievieno izkausētu sviestu, samīca viendabīgu masu.
  4. Ņem tortes formu, tajā liek cepamo papīru, Selgas cepumu masu.
  5. Tad tortes formu liek ledusskapī,lai cepumu masa sastingst.
  6. Ņem cukurotās mellenes (izmantoju vasarā sarūpētas sasaldētas mellenes ar cukuru, atlaidināju un iegūst melleņu suliņu želejai.).
  7. Biezpienu izberž caur sietu, tam pievieno cukuru.
  8. Saldo krējumu ar cukuru saputo putukrējumā.
  9. Putukrējumam pievieno cukurotās mellenes, nedaudz ogas atstājot dekorēšanai, izkausētu-atdzesētu želatīnu.
  10. Biezpienu un visu masu ar mikserpulti saputo. Liek tortes formā.
  11. Tad patur 3 stundas ledusskapī.
  12. Pa to laiku kamēr krēms ledusskapī sastingst, gatavojam želeju.
  13. Ņemu sietiņu, nokāš ogas, sulai pievieno 100 g ūdens, mazliet cukuru, uzvāra un atdzesē.
  14. Želatīnu izkausē karstā ūdens peldē, atdzesē un tad pievieno sulai ar ogām un pārlej torti.
  15. Liek ledusskapī uz dažām stundām lai sastingst.

Recepti iesūtīja: Līga Elmere.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes