Sastāvdaļas
- 1200 g liellopu gaļas
- 2 ēdamkarotes medus
- 2 ēdamkarotes asās bumbieru mērces
- 2 tējkarotes sāls
- 2 tējkarotes maltas paprikas
- 2 tējkarotes Vusteras mērces
- 1 ēdamkarote Dižonas sinepju+1 tējkarote sinepju sēklu
- 1 tējkarote ķiploku pulvera
- 1 tējkarote maltu melno piparu
- 1 tējkarote Kajenas piparu
Pagatavošana
- Liellopu gaļai noņem visas plēves.
- No visām sastāvdaļām, izņemot gaļu, pagatavo marinādi.
- Gaļu nosien ar pārtikas diegu, pārlej marinādi.
- Gaļu liek ledusskapī marinēties 2-3 stundas.
- Krāsni uzkarsē līdz 230°C temperatūrai.
- Gaļu izņem no ledusskapja, liek veidnē, veidni liek krāsnī, uz 10 minūtēm.
- Krāsns temperatūru samazina līdz 160-170 grādiem, turpina cept 15-17 minūtes.
- Gaļa būs vidēji izcepta, ja garšo vairāk cepta, cep ilgāk.
- Kopā ar gaļu krāsnī var cept nelielus dārzeņus vai ķiplokus.
- Kad gaļa ir izcepusies, to izņem no krāsns, veidnei uzklāj foliju un atstāj vismaz uz 30 minūtēm.
- Nākošajā dienā gaļa ir visgaršīgākā, to var likt uz maizes vai salātos.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!