Tefteļi ar bērnības garšu

Tefteļi ar bērnības garšu Foto: Tefteļi ar bērnības garšu

Sastāvdaļas

Tefteļiem:

  • 400 g maltas cūkgaļas
  • 1/2 glāzes rīsu
  • 1 vidēja lieluma sīpols
  • 1 ola
  • milti panēšanai
  • sāls pēc garšas
  • augu eļļa cepšanai

Mērcei:

  • 1 tējkarote tomātu pastas
  • 1 ēdamkarote miltu
  • 1 ēdamkarote saldā krējuma
  • 1,5 glāzes ūdens

Pagatavošana

  1. Sīpolu samaļ gaļas maļamajā mašīnā vai virtuves kombainā.
  2. Rīsus izvāra un atdzesē.
  3. Malto gaļu samaisa ar olu, sīpolu, rīsiem.
  4. No maltās gaļas masas veido 4,5-5 cm lielus tefteļus, apviļā miltos.
  5. Tefteļus liek sakarsētā pannā, augu eļļā, cep no visām pusēm 5 minūtes, pannai vāku nevajag likt.
  6. Tefteļiem pannā uzlej 1 glāzi verdoša ūdens, sautē 10-15 minūtes.
  7. 1/2 glāzes silta ūdens liek saldo krējumu, miltus - kārtīgi samaisa, lai nav kunkuļu.
  8. Lej pannā, pie tefteļiem, samaisa - sautē vēl 10-15 minūtes.
  9. Tefteļus pasniedz ar kādām piedevām vēlaties.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes