Tradicionālais aknu strogonovs

Tradicionālais aknu strogonovs Foto: Tradicionālais aknu strogonovs

Sastāvdaļas

  • 500 g aknu 
  • 2-3 sīpolu 
  • 2 glāzes skābā krējuma 
  • 3 ēdamkarotes sviesta 
  • 1 ēdamkarote tomātu pastas
  • 1 ēdamkarote miltu 
  • zaļumi 
  • sāls 
  • pipari

Pagatavošana

  1. Noskalo un novelk plēves aknām, sagriež tās 1 cm biezos un 3-4 cm garos salmiņos.
  2. Aknu liek pannā, sakarsētā sviestā, cep, pieber sāli, piparus.
  3. Sausā pannā apcep miltus, kamēr tie kļūst krēmkrāsas, pārkaisa tos aknām, samaisa.
  4. Pievieno atsevišķi apceptus sīpolus, skābo krējumu, tomātu pastu, samaisa - uzvāra.
  5. Visu turpina sautēt 10-15 minūtes, uz lēnas uguns, kamēr aknas ir gatavas.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes