Sastāvdaļas
- 600 g liellopu gaļas
- 40 g speķa
- 500 g kartupeļu
- 150 g tomātu
- 200 g burkānu
- 1 sīpols
- 1 sarkanā paprika
- 4 tējkarotes maltas paprikas
- 4 ķiploka daiviņas
- 1 tējkarote sāls
Pagatavošana
- Pannā cep nelielos gabaliņos sagrieztu sīpolu, kamēr tas kļūst zeltains.
- Cepto sīpolu pārkaisa ar malto papriku un kārtīgi samaisa.
- Liellopu gaļu sagriež gabalos, liek pannā pie sīpoliem, pieber sāli, piparus.
- Visu cep, kamēr gaļa kļūst bāla, uz lielas uguns.
- Tad uguni mazliet samazina, pievieno mazliet ūdens, pannai uzliek vāku.
- Visu sautē 1 stundu.
- Burkānus, tomātus un papriku sagriež, pēc stundas pievieno gaļai, kā arī ķiplokus - pielej karstu ūdeni, samaisa un sautē 15 minūtes.
- Kad gaļa ir kļuvusi mīksta, pievieno lielos gabalos sagrieztus kartupeļus.
- Kad kartupeļi ir kļuvuši mīksti, gulašs ir gatavs.
- Izslēdz uguni un, nenoņemot vāku, mazliet atstāj nostāvēties.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!