Sastāvdaļas
- 500 g liellopu gaļas
- 1 sīpols
- 1 burkāns
- 1 ēdamkarote miltu
- 1 tējkarote tomātu pastas
- 1 ēdamkarote skābā krējuma
- 1 lauru lapa
- sāls pēc garšas
Pagatavošana
- Gaļu sagriež nelielos gabaliņos, viegli apcep, uzlej verdošu ūdeni un sautē kopā ar sagrieztu sīpolu un rīvētu burkānu.
- Sautē uz nelielas uguns, mazliet pievienojot augu eļļu.
- Tad katlā pielej vēl vienu glāzi ūdens, turpina sautēt, kamēr gaļa ir mīksta.
- Gaļai jābūt nedaudz pārklātai ar buljonu, 10 minūtes, pirms gaļa gatava, pieber sāli, lauru lapu, piparu graudiņus.
- Gaļa ir dažāda, arī gatavošanas laiks ir atšķirīgs, bet optimālais gaļas gatavošanas laiks varētu būt 1 stunda.
- Gaļas gatavību pārbauda ar nazi vai dakšiņu.
- 1/2 glāzes silta ūdens izšķīdina tomātu pastu, miltus, skābo krējumu.
- Visu kārtīgi samaisa, lai nav kunkuļu, pievieno gulašam, tas sabiezēs, ja nepieciešams, pielej vēl nedaudz verdoša ūdens.
- Kartupeļus nomizo, izvāra ūdenī, ūdeni nedaudz nolej, kārtīgi sastampā.
- Kad kartupeļi kārtīgi sastampāti, pielej karstu pienu, pieber sāli un sviestu pēc garšas.
Garšīgs un vienkāršs ēdiens, kas nekad nepārstās būt aktuāls!
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!